Движението е живот

Завърши поредното спортно събитие с мое участие.

Още през юли на Аерофеста в Пловдив стана ясно, че се организира подобно голямо събитие във Варна от международната верига Orange Fitness, която е изградила своя доста луксозна база в морската ни столица. Нарекли го Международен фитнес фестивал Варна 2009, явно видимо ентусиазирани от страхотното представяне на пловдивския фест. Първоначалната програма беше променена в последния момент, поради неразумието на руснаците Владимир Снежик и Александър Ошкин да забравят да си извадят визи. Но страхотни овации за организаторите, които реагираха навреме и ни предоставиха да се наслаждаваме на още по-големи професионалисти – Remy Huleux (Франция) и Luciano Mottola (Италия). И разбира се Julio Papi (Испания) – най-големия. И тримата ни накараха почти да крещим от умора и въпреки това да искаме още и още. От българска страна на подиума се качиха Деница Тодорова (Варна), Галя Джуранова (София) и естествено Таня Лулчева (Пловдив). И трите показаха почти световна класа, огромен ентусиазъм и заразително настроение. Участниците направиха този фестивал възможен. Отново искам да изкажа удоволствието си от страхотната организация на събитието, която не допусна никакво неудобство да бъде причинено на когото и да е – презентьори, участници, персонал. Всеки на входа получи торбичка с изненади от спонсорите, а за изпращането ни беше организирано специално парти. Но жената на която трябва да се благодари (и ние и организаторите) е Таня Лулчева. Присъствието на нейните момичета осмисли провеждането на фестивала като такъв и допринесе изцяло за тази атмосфера и настроение. Оттук насетне аз започвам да си задавам едни въпроси, на които все не мога да намеря отговор:

1. Почти всички участници и БГ презентьори бяха жени. Къде са мъжете? Нямаше ги дори в залата като публика!

2. Защо само Таня Лулчева успя да организира посетителките на Тотал Спорт – Пловдив? Нима в големите градове – София, Варна, Бургас, пък и в по-малките има само по един клуб с по един инструктор? Или това пак е прословутата завист и егоизъм на нацията?

3.  Защо на всички БГ събития участват едни и същи БГ презентьори? Къде са останалите? Срам ли ги е?

За съжаление не можем да не ги виждаме тези неща. Ако искаме да се мерим с Европа и да повишаваме качеството на спорта у нас, ще трябва да работим заедно, а не всеки за собствената си слава. А събития от подобен род са точно мярката. Защото не ми се вярва тези 50 човека в залата да са научили единствено за събитието. Имаше достатъчно реклама и известност. Парите за това, което получихме също напълно съответстват. Тогава какво? Защо? Нали идеята на всеки спортен клуб е да се развива като прави спорта все по-достъпен за всеки и за всички. Защото движението е здраве и живот.

Аз като участник се забавлявах, релаксирах и научих нещо ново от най-добрите. PortDeBras ме спаси от болките в крайниците и ми помогна да се чуствам добре дори след толкова интензивни тренировки. Благодаря, Хулио! Благодаря на всички!

До следващия път!

Вашият коментар