Треска за…бебе

От вчера 24.06.2010 вече официално сме в 38 седмица от бременността. Голямото събитие вече е почти осезаемо. Лазербаража на очните ми ретини мина добре, засега са укрепени и ако всичко е наред докторката ще го потвърди около 02.07 на един контролен преглед. С доктор Пелев се видяхме вече два пъти и се уговорихме да насрочим датата на секциото за последната 40-та седмица ( от 12 до 15. 07.) по две причини: основната е, че човекът излиза малко в отпуск да си почине, и втората е, че колкото по-близо до термина, толкова по-добре за бебето и за мен. Освен ако!!! Освен ако бебето не реши нещо съвсем друго! Дотогава трябва да стискам!

Имам достатъчно задачи, които да ме разсейват. Покупките за бебето са основни и не малки главоблъсканици: количка, кошара за спане, помпа за кърма, папмперси, дрехи и пелени, уреди, уредчета и уредценца за мазане, за къпане, за …..какво ли не!?

1. Количка – засега сме на Hauck Aplollo 4 all in one, но от фирмата не са ни потвърдили, че могат изобщо да доставят този модел. Ако не, ще се спрем на друг подобен пак на същата фирма.

2. Кошара за спане – марката е ESPRIT, но си заслужава според нас! Докато се отдели ще спи при нас и ще пътуваме с нея, а после ще има детска стая със специално обзавеждане :)) .

3. Вана за къпане ще изберем от наличните в магазините. Само един съвет съм получила досега за тях – да не е анатомична (с онова издаденото в средата) защото за по-голямо дете става неудобно. И задължително със стойка за здрав кръст!

4. Помпата за кърма ще е Philips Avent Isis и то някой от комплектите с шишета. Засега спечели класацията спрямо NUK сред всички запитани майки.

5. Памперсите като за начало ще са еднократни – за болницата Pampers, за вкъщи – Wiona. После ще пробваме многократните на Бамбино Мио.

Това са засега най-важните неща за посрещането на бебчето. За дрехи и играчки не повдигам въпрос, защото разнообразието е огромно, а аз няма да се впускам в него. Та нали само след три месеца ще сменям и размер и сезон!!!

Ако някой има съвет по изброените неща, давайте го сега. После ще ви съветвам аз! 🙂 От опит! Хахахахха

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s